Mens amerikanerne besætter finansdistrikter, protesterer palæstinenserne mod besættelse

Posted on 16. oktober 2011

0


Først udgivet ved korrespondenterne.dk

Den amerikanske ’occupy’-bølge spredte sig lørdag til storbyer verden over, hvor folk samledes til demonstrationer. Også i de palæstinensiske områder. Men mens den 15. oktober blev lanceret som verdensomspændende protestdag for ’global change’, var det eneste link til den internationale protestbevægelse ønsket om, at amerikanerne vil ændre deres holdning til den israelske besættelse.

Mohmoud Hijazi talte til de studerende ved Birzeit University

Mohmoud Hijazi talte til de studerende ved Birzeit University

Da formiddagens forelæsninger sluttede lørdag, gjaldede lyden af ophidsede taler over campusområdet ved Birzeit Universitet tæt på Ramallah på Vestbredden. Under gule, grønne og røde flag, der viste støtte fra alle partier, forsøgte ledere fra universitets studenterorganisationer og fra organisationen for palæstinensiske fanger, Palestinian Prisoners Society, at fange opmærksomheden hos de studerende, som var på vej til eller fra forelæsninger. Iført sorte t-shirts med skriften ’6.000 fanger – til hvornår?’ var dagens arrangement rettet mod at skabe sympati med og opmærksomhed på de politiske fanger, der på 19. dag sultestrejkede i israelske fængsler.

Efter en halv times råben stod omkring 150 mennesker, primært studerende, samlet om talerne og støttede op med klapsalver, og hujen. Men spurgt til den verdensomspændende protestdag, rystede de fleste intetanende på hovedet. Det gjaldt blandt andet de tre unge studerende, Odai, Mohammad og Said, der dog havde hørt om ’occupy wall street’-bølgen i USA.

Læs resten af artiklen her

Demonstration på Birzeit University i sympati med sultestrejkende palæstinensiske fanger

Demonstration på Birzeit University i sympati med sultestrejkende palæstinensiske fanger

 

Posted in: Demonstrationer