Discipel-demo

Posted on 5. april 2012

1


Nonner leder optog af pilgrimme PalmesøndagGrupper af alverdens nationaliteter strømmer til med bannere, flag og messende / syngende slagsange. Området taget i betragtning minder scenariet meget om demonstrationen ved Qalandia checkpointet to dage forinden – havde det ikke været for det faktum, at bannerne er med navnene på grupper af pilgrimme fra hele verden, sangenes primære ord ’Hosana’ og ’Halleluja’, stedet Olivenbjerget og dagen Palemesøndag.

Foruden bannere er dagens mest udbredte tilbehør naturligvis palmegrene i alle størrelser og afskygninger og flere flettet til kunstneriske buketter.

Folk samles på toppen af ‘Oliebjerget’ ved kirken bygget der,  hvor Jesus efter sigende, steg på et æsel og begav sig ned mod Jerusalem. Forrest går de kristne, palæstinensiske spejdere, der trommespillende leder optoget ned af bjerget mod den gamle bydel efterfulgt af voksne ’Jesus’, der trækker et æsel med en lidt yngre ’Jesus’. Og herefter tusinder efter tusinder af ekstatiske koreanske, russiske, kenyanske, norske, filippinske og naturligvis amerikanske pilgrimme.

Se video fra dagen:
Palm Sunday in Jerusalem 2012

Se slideshow fra dagen:
Billeder fra Olivenbjerget i Jerusalem Palmesøndag 2012

http://www.flickr.com/apps/slideshow/show.swf?v=109615

Se blogindlæg fra påsken 2011